Starta hästföretag och tjäna mer pengar

Det kostar att hålla på med hästar. Därför kan det vara smart att starta ett hästföretag för att få ditt intresse att gå runt. Är drömmen att leva på hästar på heltid? Då kan du starta ditt företag redan idag och börja bygga upp din nya karriär.

Starta hästföretag

Intresset för hästar, ridsport och trav är mycket stort i Sverige. Möjligheten att arbeta och få inkomst på hästar är stor för den som verkligen satsar. Du kan också starta ett företag för att få ditt hästintresse att gå runt ekonomiskt. Oavsett vilken hästsport som du håller på med så är det inte billigt. Ett enkelt sätt att sätta igång är genom egenanställning: du anställer dig själv som frilansare och slipper vara företagare. Ingen företagsdeklaration eller sociala avgifter. Skulle du bli arbetslös är det inget problem, som när du är egenföretagare. Du fakturerar privatpersoner och företag som om du vore företagare, men skickar bara fakturan till Frilans Finans. När du har egenanställning hos Frilans Finans kan du både ha fast anställning, dra av på momsen och tjäna pengar på hästar på samma gång.

Företagsidéer inom hästvärlden

Du kan tjäna pengar på hästar på många sätt. Har du ett stall eller en lagård kan du fixa iordning den och hyra ut stallplatser. Det fungerar både som sidoinkomst och som heltidsföretag. Har du egen häst på landet kan du enkelt tjäna in hästkostnaderna genom att hyra ut en eller ett par boxar. Det är också smart om du vill ha egen häst i eget stall, men vill inte behöva ha två hästar. Hästar ska ju enligt Jordbruksverket inte vara ensamma. Hyr ut en boxplats, tjäna pengar och spara in på att bara äga en häst.

Är du skicklig på att rida kan du ge privatlektioner eller bli ridlärare på en ridskola. För att bli en skicklig ridlärare räcker det inte med att kunna rida, du måste också vara pedagogisk. Det innebär att även om du bara har ridit i fem år, så kan du ge privatlektioner till personer som inte kommit lika långt som du. Så längre som du har en pedagogisk och lugn personlighet.

Har du två hästar kan du erbjuda turridning. Det finns många som gärna skulle vilja få komma ut i naturen på hästryggen någon gång emellanåt. Vilken slags turridning som du ska anordna beror på dina hästar. Lugna hästar kan ha nybörjare. Har du vältränade hästar kan du ta med vana ryttare på sköna ridturer ute i naturen.